RAVE REVIEW GÖR HIGH FASHION AV ÅTERVUNNA HEMTEXTILIER


AW19 Kollektion

De är en av vinnarna av Swedish Fashion Talents och vinnare av H&M och Elles nykomlingsstipendium, bara något år efter att de tagit examen från Beckmans modeskola. De är duon Rave Review som har blommat upp på modehimlen. Vad gör de? De skapar handskräddade plagg av återvunna textilier, i huvudsak från hemmet.

Motiveringen till nykomlingsstipendiet löd som följande:


"Blommiga lakan, spetsgardiner och rutiga filtar. Den här duon kan konsten att omvandla gammalt till nytt och åtråvärt. Med unik design och ett nyskapande arbete kombinerar de remake och upcycling med hög modegrad på ett sätt vi aldrig sett förut."

Flera av textilierna som Rave Review har använt i sin senaste kollektion kommer ifrån Circular Textile Initiative och den stora textilinsamling som gjordes runt om i Göteborgsregionen med omnejd. Detta med syftet om att rädda de många kilo textilier som hamnar i soptunnan varje år och ta tillvara på resursen som det faktiskt är. Rave Review är ett lysande exempel på hur vi kan göra nytt av det som annars ses som omodernt!

I en artikel från Elle förklarar duon sin kärlek till det återvunna:


Framtidsplaner för ert märke?

– Vi kommer att visa vår nästa AW19-kollektion på Stockholms modevecka i februari, sedan ta den till Paris och träffa inköpare. Nu är vi redo att ta Rave Review till nästa nivå och faktiskt börja tjäna pengar på det vi gör, bevisa att det finns lönsamhet i remake. Vårt mål inom några år är att bli världens främsta hållbara modemärke inom high end.


Det mest inspirerande ni vet?

– När vi hamnar på en soptipp. Nä, skoja bara. Men vi blir ofta väldigt inspirerade när vi besöker olika typer av second hand-marknader, för vi ser så mycket potential i det som andra tycker är värdelöst. Vi älskar att göra kläder av hemtextilier, så när vi hittar fransöverskast från 90-talet som någon kasserat (med all rätt) ser vi hur fint det skulle bli som en kappa eller klänning. Det känns inspirerande!

Circular Textile Initiative drevs av Göteborgsregionen, Re:textile,
Wargön Innovation och Swedish Fashion CouncilProjektet finansierades av Västra Götalandsregionen, Avfall Sverige samt Vinnova genom initiativet Innovate Passion.

CIRCULAR

TEXTILE

INITIATIVE